Den perfekte dag i PG-Tølløse

En noget nær den perfekte dag i PG-Tølløse

Det var en perfekt morgen.

Solen skinnede fra en skyfri himmel, da vi gik til briefing kl 9  Termik udsigten så rigtig godt ud fra omkring middagstid, så alt tegnede på en super dag. Det har dog før set rigtig godt ud i prognoserne, men desvære er vi ikke herrer over vejret, så en gang imellem bliver det knap så godt som lovet.  Men godt vejr fra morgenstunden, glade elever, en god stemning, og ikke mindst en god termik udsigt.  Alle ingredienser til en god flyvetur, på naturens premisser var til stede. Og det blev det.


De nye elever fik æren af, at være de første i luften, inden termikken for alvor satte ind.

Allerede efter en times tid, var de lovede skygader ved at tage form..  Klokken rundede 12 og min chef instruktør Klaus begyndte at pakke ud, og tro mig at når han rør på sig, så er det nu.  Klaus, Damian og jeg selv var klar. Eleverne blev grounded pga termikken som godt kan være lidt heftig, og kræver en mere erfaren pilot.

Vi blev trukket op lige efter hinanden, og vi fik ca 600 meters højde. Jeg kunne mærke en del uro på vej op i højden.. Feedt..  Det var termikken der virkede. Jeg runder 600m og trækker i udløseren. Så er vi igang med det, det hele handler om, nemlig fritflyvning.


Klaus og jeg havde fået et godt forspring, efter Damians roderi ;-) og lå stadig og hyggede os i 6-800m med kurs mod bedre bobler.  På daværende tidspunkt havde vores lille airtrip holdt i 90 min.  Termikken havde aftaget, og der skulle kæmpes lidt mere for højden. På et tidspunkt fløj vi side om side, på vej over til næste sky. Klaus flyver i sin næsten nye Aspen 5 og jeg i den gamle 4´er. Det var så fedt og dejligt man stadig kan følge med :-)  Vi var kommet ca 3km forbi Kragerup gods, og jeg hænger lidt lavt. Klaus har stadig pæn højde og forsætter sin tur. Nu er det min tur til at kæmpe, men efter kort tid, er der ikke mere at hente for mit vedkommende.  Jeg finder et stykke mark tæt på vejen, og lander der. Imens jeg går og pakker sammen, ser jeg Klaus komme tilbage i god højde, og han flyver over mod Kragerup gods, tanker højde af og lander der.  Samtidig kommer Damian flyvende og ser Klaus er landet ved godset. Han hænger lavt, og vælger at lande ved Klaus.

Jeg får øje på Klaus, som allerede ligger noget højere, men jeg fanger hurtigt en bobel, og bliver løftet højere og højere.. Yeees. Under en halv time efter start flyver vi rundt i knap 1000m højde, og nyder udsigten.  That`s life.

Damian har valgt en anden skygade, da han hægtede sig af snoren. Der var lige så godt løft,  og han ligger hurtigt på level med Klaus og jeg, bare 2-3 km væk. Han ser vi drifter længere og længere væk med boblerne. Han vælger at flyve efter og sætter kurs mod vores skygade. Han når det men kun lige til øllet. Han finder lidt løft i 150m men taber det hurtigt igen. Han flyver ind over et lille skov område, i små 100m højde og holder højden. Damian har fløjet i mange år, og han har hørt og lært mange fif og tricks. Han havde bla. hørt at hvis man drejede rundt og lidt frem og tilbage over skoven som ulmede, så var der mulighed for at boblen pludselig vil lette.. Og ganske rigtigt, efter ca 15 minutters intens flyvning, for at blive hængende og med landingen i øjenkrogen konstant, der gik boblen og næsten et langt biiiib sendte ham i 800m højde. Sådan. og jagten fortsatte. :-)


Jeg har fået pakket min flyver og er på vej mod godset. Under turen dertil på ca 3km kigger jeg flere gange mod himlen og tænker på de godt to timer jeg lige har været deroppe. I ens lille papflyver. Wow vildt at tænke på, og samtidtig afledte det også  tankerne lidt på de 20 kilo jeg havde på ryggen.

Da jeg "landede" på godset havde Klaus bestilt øl og en stor burger bøf vi selv sku grille.  Det var næsten ikk til at holde ud. :-)  Efter en rigtig super fed flyvetur, lander man lige til en burger og pils. Hvor heldig kan man være. Vi fik snakket om turen, og fik hver især fortalt vores løgnhistorier. Når man snakker om heldig, så havde vi kun lige fået tygget af munden, og skyllet det sidste af flyveturen ned, så ringer John G (Også PG pilot i Tølløse) og siger at han er på vej til klubben.  Feedt mand vi sidder lige her på Kragerup, kan du ikke tage os med?  Jo da jeg blinker lige til højre nu, så er jeg der om to minutter. Sådan John.

Da vi kom tilbage på pladsen, var det elevernes tur igen, da termikken næsten var slut. Det blev til 6-8 optræk som jeg husker det, men talte ikk. Var stadig i den 7 himmel, over den pils og burger.. :-) En super dag for alle piloter.

Og som sædvanlig sluttede dagen i klubhuset, hvor der sku afregnes ophenter øl. John G fik lov at betale, da han havde været så heldig at kører "hele" 3 piloter tilbage på pladsen. :-)

Tak for en dejlig dag.


Johnny T